Menu
Your Cart

Сапуни

Olivolio Donkey Milk Foam Bath 250 ml
Ново Няма в наличност
Brand: Olivolio
Пяната за вана е продукт, който намира все по-уверено своето място в козметичните серии. Тук обаче не говорим просто за познатите балончета, подканващи всеки да се отпусне в топлата вода – Магарешкото мляко притежава великолепни хидратиращи и регенериращи свойства, които предават на кожата ни свеж и..
9.90 лв.
Без данък:9.90 лв.
Сапун Olivolio Coconut Oil Soap
Ново Няма в наличност
Brand: Olivolio
Кокосовото масло е невероятен натурален защитник на Вашата кожа. То е един от най-дълго използваните и доказали се козметични продукти, използвани в тропическите страни. Органичното кокосово масло е един от основните и най-добри продукти в грижата за кожата, защото не само омекотява грубата кожа, но..
3.90 лв.
Без данък:3.90 лв.
Сапун Olivolio Himalayan Salt Beauty Soap
Ново Няма в наличност
Brand: Olivolio
Сапун с екстракт от хималайска сол Olivolio Himalayan Salt Beauty Soap  Напоследък кожата ви е суха и сякаш е изгубила свежестта и младежкия си блясък? За съжаление това неприятно усещане често се дължи на почистващите средства, които използваме в ежедневието си. Повечето сапуни и душ гелове съдърж..
4.90 лв.
Без данък:4.90 лв.
Сапун за тяло Olivolio Volcanic Lava Beauty Soap
Ново Няма в наличност
Brand: Olivolio
Сапун за тяло с вулканична лава  За да засияе с пълния си блясък, кожата на тялото се нуждае първо и най-вече от нежно, но ефективно почистване. За съжаление обаче сапуните и душ геловете изобилстват от агресивни съставки, които действат изключително изсушаващо и в дългосрочен план застрашават дори..
4.90 лв.
Без данък:4.90 лв.
Сапун с екстракт от канабис Olivolio Cannabis Oil Beauty Soap
Ново Няма в наличност
Brand: Olivolio
Когато става дума за канабис за хранителни, текстилни и козметични цели (известен също като „индустриален“ коноп), се използват специално култивирани кръстоски Cannabis. Предназначените за ежедневна употреба сортове са селектирани така, че да не съдържат от психоактивно вещество. Cannabis Sativa е в..
5.90 лв.
Без данък:5.90 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Сапун за лична и битова употреба

Продукт с дълга история и до днес не губи своята популярност и е едно от най-ефективните средства за поддържане на лична хигиена, грижа за кожата, тялото и дома. Днес пазарът предлага богат избор от класически сапуни и ръчно изработени сапуни за различни нужди и типове кожа.

История и еволюция на сапуна

Първите споменавания на продукта датират от 2500 г. пр. Н. Е. д. Започва да се прави в древни цивилизации. Според една от легендите думата „сапун“ (сапун) идва от името на планината Сапо в Италия. Производството на твърд сапун започва през 13 век. Смяташе се за луксозен предмет, поради което се произвеждаше само за знатни семейства. През 16 век в Европа зехтинът започва да се използва в производството вместо животински мазнини.

Производството на сапун започва в индустриален мащаб в края на 17 век.

Продуктът в сегашния си вид започва да се произвежда масово в Европа и САЩ в края на 30-те години. Първите споменавания на течен сапун се появяват преди няколко века, но този продукт се различава значително по своите свойства от тези, които използваме днес. Съвременната версия е разработена в началото на 70-те години на ХХ век.

Асортимент от сапун

Днес производителите предлагат широка гама сапуни за тяло, грижа за кожата, пране и почистване на домакинствата. Те могат да се различават по активни съставки, посока на действие, форма на освобождаване и ароматни състави. Най-често срещаните опции са:

  • Тоалетен сапун;
  • Скраб сапун.
  • Бебешки сапун.
  • Терапевтичен.
  • Натурален сапун.
  • Течен сапун.
  • медицински и козметични сапуни;
  • Сапуни за деца (детски сапуни);
  • Антибактериалният сапун е подходящ за грижа за кожата и домакинството.

Продуктът може да бъде твърд, течен и има различни видове крем сапун. Формулировките са обогатени с естествени съставки, които не само почистват, но могат допълнително да успокоят и подхранват кожата, да осигурят хидратация и омекотяване.

За грижа за кожата можете да използвате органичен сапун, който съдържа само естествени масла без вредни повърхностноактивни съединения. Широка гама от продукти Ви позволява да изберете идеалния вариант за всякакви цели и тип кожа. Универсалният сапун за пране може да се използва за измиване, дезинфекция на повърхности и други домакински нужди.

Висококачественият сапун е гаранция за чистота и здраве

Въпреки широката гама от продукти, произведени от много известни марки, сапунът остава най-универсалният и многофункционален елемент в почистващата козметика.

Бебешкият сапун се различава от останалите продукти в минималното количество компоненти, които поне теоретично са способни да причинят алергии, така че този сапун е подходящ за употреба не само за бебета, но и за хора с чувствителна кожа.

Тоалетният сапун е най-често срещаният и традиционен избор за ежедневна употреба. Скрабният сапун съдържа абразивни частици, предназначени да ексфолират мъртвите частици на кожата.

Парфюмният сапун си струва да се купи заради аромата му, но антибактериалният сапун се използва като дезинфектант.

Най-популярните видове лечебни сапуни са катран и сяра, които са предназначени предимно за ефективно лечение на кожни проблеми като дерматит или възпаление.

Течният сапун е водещ в удобството - благодарение на специален дозатор, той може да се използва от неограничен брой хора, докато ще се счита за хигиеничен, което не може да се каже за сапун.

Купете естествен сапун - дайте на кожата си грижата за самата природа

Основната причина да купувате натурален сапун е заради неговата основа. За разлика от обикновения сапун, естественият сапун не се състои от евтини и изкуствени съставки, понякога опасни за здравето, а от естествени растителни и етерични масла, както и естествени добавки, които могат да имат подхранващ и овлажняващ ефект. Този сапун е в състояние да почисти кожата Ви възможно най-ефективно и да й осигури подходяща грижа, без да навреди на Вашето здраве.

Онлайн магазин Mysense ще Ви помогне да закупите висококачествена почистваща козметика. При нас ще намерите разнообразие от висококачествени сапуни на супер изгодни цени