Menu
Your Cart

Ружове

Няма продукти в тази категория.

Ружът е най-важният елемент от вечерния или празничния грим. Като подчертават скулите, те придават на лицето израз, а на кожата - сияен и здрав вид. Основното нещо при прилагането на руж е да изберете правилния нюанс. В противен случай визията ще изглежда неестествена и претенциозна. Съставът на ружа включва прах или талк на прах, пигменти и восък, както и матиращи компоненти, витамини, растителни екстракти, които овлажняват и подхранват кожата през целия ден.

Техниката на нанасяне на руж варира в зависимост от формата на лицето. Когато избирате руж, трябва да се съсредоточите върху тона на кожата и цвета на косата: брюнетките ще отговарят на приглушени бежови и розови нюанси, блондинките трябва да се отдават предпочитание на коралови, прасковени, теракотени тонове, момичетата с кестеняви и светлокафяви къдрици могат да подчертаят скулите, използвайки розово-кафяви тонове, а за жените с червени коси, гримьорите препоръчват да се спре вниманието върху "тухла" и руж от кайсии.

Използването на руж е лесен начин да освежите цвета на кожата, да коригирате скулите, да придадете на лицето си естествен блясък и да направите изразителен акцент.

За да получите най-естествения резултат, е необходимо не само да нанесете правилно руж, но и да изберете инструмент, който е удобен и ефективен за Вас. Днес козметичните марки предлагат широка гама от продукти за професионална и лична употреба, което Ви позволява да работите в различни техники и да създавате модерен външен вид.

Какъв руж да изберем?

Правилно подбраният руж не само оставя естествен блясък на бузите, но също така има матиращ ефект или придава блясък и осигурява визуално подравняване на микрорелефа.

  • За суха кожа са подходящи кремообразни текстури, които допълнително подхранват и овлажняват.
  • За мазна кожа е по-добре да използвате сухи текстури, за да контролирате нежелания блясък.
  • За чувствителна кожа използвайте минерални и хипоалергенни продукти.

Руж с всякаква текстура е подходящ за нормална кожа. Компактните, ролкови и насипни продукти са най-често срещаният избор както за дневен, така и за вечерен грим. Те се нанасят лесно и се полагат равномерно както върху чиста кожа, така и върху основи и коригиращи продукти. За разлика от класическите сухи ружове, течните, кремообразни, гел и стик продукти изискват правилна техника на нанасяне и бързо смесване. Цветът на продукта трябва да бъде съобразен с тона на Вашата кожа, например за много светли са подходящи прасковени и бежови нюанси. Собствениците на топли тонове на кожата трябва да отдават предпочитание на прасковено розово и коралови руж, тъмно и дъбено - светло розово и оранжево. Определени нюанси в комбинация с хайлайтър се използват за създаване на ясни контури на лицето.