Menu
Your Cart

Слънцезащита за тяло

Няма продукти в тази категория.

Слънцезащитният крем е продукт номер 1 в грижата за кожата.

Негативните ефекти на интензивната слънчева светлина върху кожата на тялото и лицето са доказани от медицината в продължение на повече от 60 години. И ако по-рано хората са се криели под затворени дрехи и сенките, днес имаме привилегията да се радваме на слънчевите лъчи, благодарение на висококачествена козметика за слънце. Добрият слънцезащитен крем с високо ниво на SPF ефективно предпазва от вредните UVA и UVB лъчи. Важно е само да изберете правилния продукт за Вашия тип кожа.

Как да изберем слънцезащитен крем за Вашия тип кожа?

За да имат слънцезащитните продукти максимален ефект, е важно да се обърне внимание на два фактора - SPF и PA нива. Слънцезащитен фактор (SPF) предпазва кожата от средни слънчеви лъчи и се изразява в цифри от 10 до 50. Колкото по-висока е стойността, толкова по-добре кожата е защитена от изгаряния. RA (степен на защита срещу UVA), от своя страна, предпазва покритието от слънчева радиация с дълги вълни и се обозначава със знак плюс (+).

Дерматолозите разграничават няколко типа кожа, всеки от които се нуждае от защитни кремове по свой начин:

 • Келтски (много лека, светла кожа) - има нужда от максимална защита SPF 50+;
 • Европейски (склонен към изгаряния, но в същото време тен) - по-добре е да използвате козметика с SPF от 35 до 50;
 • Централна Европа (потъмнява добре без изгаряния) - подходящ е крем със SPF 25-35;
 • Средиземноморски тип (тъмна кожа с красив загар) - идеални продукти със SPF 15-25.

Слънцезащитните кремове съдържат минерални и органични филтри. Минерални - образуват защитен слой върху кожата, който отразява слънчевите лъчи. Органичните абсорбират ултравиолетовата светлина и я превръща от слънчева енергия в топлина.

Видове слънцезащитни продукти

Когато избирате безопасни слънцезащитни продукти за деца или възрастни, важно е да запомните, че те се предлагат в различни формати:

 • масло;
 • крем или гел;
 • балсам и спрей;
 • лосион или мляко;
 • специални средства за лице от старчески петна.

Препоръчително е да изберете слънцезащитен крем според Вашия тип кожа!

За мазна кожа гелът е идеален. За суха кожа е по-добре да изберете по-плътен крем или мляко с овлажняващи свойства. Нормалната кожа е кадифена, без акне и равномерен цвят. Ако планирате да отидете в солариум и имате естествено тъмна кожа, използвайте слънцезащитен крем или тоник, за да получите бързо красив тeн.

Да си под слънцето - добро или лошо?

Трябва да се изправяме срещу слънцето всеки ден. През студения сезон тялото се спасява чрез облекло и кратките слънчеви дни, така че практически няма нужда от защита. С пристигането на жегите и лятото ситуацията се променя коренно. И въпреки че слънчевите лъчи са необходими за общия тонус на тялото, а кожата за производството на меланин и колаген, излишъкът от тях причинява изгаряния и увеличава риска от рак. За да избегнете здравословни проблеми, трябва да използвате слънцезащитен крем за тялото си. Дори и с кратък престой в жегата.

Всички слънцезащитни продукти за тяло, събрани в каталога на сайта, съдържат редица стандартни обозначения, които трябва да знаете:

SPF (Sun Protection Factor) - слънцезащитен фактор (4 до 50). Колкото по-висока е стойността, толкова по-дълго сте в безопасност.

UVA и UVB. Има 2 спектъра на въздействието на ултравиолетовото лъчение:

 • А - приемливо, но излишъкът му унищожава съединителните тъкани на тялото, В - по-опасен, но именно той е отговорен за производството на меланин, така че също е необходимо.
 • RA + (++ / +++ / ++++) - интензивност на защита срещу лъчи тип А.

За най-добри резултати нанесете слънцезащитен крем за тяло малко по-малко от половин час преди да излезете на слънце. Това е достатъчно време, за да се адаптират филтрите към дермата и да активират защитата. Бъдете щедри, особено когато търкате зоните на директен показ: раменете и деколтето. Повторете процедурата с честотата, посочена в инструкциите на продукта.

Магазинът за козметика и аксесоари Mysense предлага на клиентите възможност да закупят слънцезащитни продукти за тяло от уюта на дома си, както и да ги споделят в отзиви. Всичко, от което се нуждаете, е достъп до мрежата и няколко минути свободно време. Разгледайте всички слънцезащитни продукти за тяло тук на страхотни цени