Menu
Your Cart

Спирали

Няма продукти в тази категория.

Спирала - основен козметичен продукт за ефективен грим

Спиралите са незаменима част от всеки грим – те Ви позволяват да създадете безупречен грим, придавайки на външния вид очарователна дълбочина и изразителност. За разработването на спиралите се използват естествени съставки и билкови овлажнители, които не предизвикват алергична реакция, както и допринасят за осигуряване на цялостна грижа за кожата на подвижните и долните клепачи. Спиралата придава един перфектен завършен вид, като равномерно рисуват мигли от корени до върхове, повдигат ги и създават панорамен ефект.

Спиралата е задължителна за красив поглед

Спиралата е ефективно съвременно средство за създаване на изразителен грим на очите. С нейна помощ можете да подчертаете естествената извивка и плътност на миглите, визуално да увеличите техния обем, форма и дължина. Днес пазарът предлага голям избор от професионални продукти за различни цели и цветове: декоративни, хипоалергенни и лечебни спирали.

История на спирала

Спиралата е представен на света за първи път в средата на 19 век. През 1913 г. химикът Тери Уилямс пуска първата спирала на Maybelline, която представлява компресиран прах с четка за нанасяне. През 20-те и 30-те години на миналия век холивудските актриси въвеждат продукта в модата.

През 1939 г. Хелена Рубинщайн създава първата водоустойчива спирала.

През 1958 г. под същата марка е пуснат първият течен продукт под формата на цилиндрична тръба с четка. През 60-те години модата за куклени мигли е въведена от супермодела и актрисата Туиги. Max Factor предлага на своите клиенти спирала в синьо, зелено и лавандула. През 1988 г. на пазара се появи прозрачен аналог на класическия продукт за любителите на естествения грим. През 90-те набират популярност спиралите за създаване на обем, удължаване и разделяне на миглите.

Как да изберем спирала?

Миглите на всяко момиче имат свои собствени характеристики - продукт, който подхожда на една, може да бъде напълно безполезна за друга. Следователно на пазара днес се представя голям асортимент от маркови козметични продукти с различни ефекти за различни нужди. Съвети за избор на спирала в зависимост от вида на миглите:

  • за мигли с къса или средна дължина е подходяща спирала с удължаващ ефект;
  • за почти прави мигли е необходимо стягащо средство;
  • за редки и тънки мигли - спирала за обем с ефект на изкуствени мигли ще бъде идеален вариант;
  • за удължаване на миглите - изберете спирала, която не съдържа масла.

Определете типа на миглите си, преди да изберете Вашата спирала. Типът четка за спирала може да бъде с уникална форма или направен от специален материал, за да придаде на различните видове мигли желания ефект. За да постигнете по-ефективен резултат, можете да експериментирате с визията си, използвайки цветна спирала. Не забравяйте за подготовката на миглите за оцветяване, използвайте основи, грундове и гелове. Например бялата спирала е подходяща основа, която спомага за увеличаване обема на миглите, наситеността на цветовете и задържането на продукта. Използвайте лечебни серуми, балсами и други продукти, които подобряват състоянието и външния вид на миглите