Menu
Your Cart

Гребени за коса

Няма продукти в тази категория.

На пръв поглед гребените за коса изглеждат прости устройства със зъби. Възможностите на съвременните продукти не се ограничават до ежедневно разресване и разплитане, което е основната задача на гребена. Те се използват за рязане и оформяне, помагат при боядисване, избелване, ефективни за укрепване на косите, подходящи в случай на бавен растеж. Производителите произвеждат огромен брой аксесоари - от прости до професионални и специализирани, които са способни на много неща, ако не и на всичко. Правилно подбраният модел гребен става незаменим при ежедневните грижи и при създаването на привлекателна прическа, изпълняващ редица специфични функции. Често срещани разновидности на гребените:

Гребен - плосък продукт с малък размер с тънки или чести зъби от едната или от двете страни.

Гребен за разплитане – специален гребе, което помага лесно да се справите с проблемните къдрици.

Гребен за масаж - модел с дълга дръжка, широка основа и „подложка“, която е плътно или свободно обсипана със зъби за разресване на косата и масаж на скалпа.

Четка - различава се от обичайния аксесоар за масаж по наличието на повече зъби или естествена четина, което е алтернатива на зъбите. Четката е кръгъл гребен за оформяне, който помага да се създаде обем в корените, да се усукат нишките или, обратно, да се изправят.

"Skeletal" - друг инструмент за оформяне, който се характеризира със специални отвори в тялото за циркулация на въздуха и големи течни зъби за спретнато отделяне на заплетената коса.

Tangle Teezer е сравнително нова разработка, която осигурява ежедневен комфорт, грижи се за косата и скалпа и се справя добре със задачата за разплитане.

Гребен за премахване на въшки и гниди - специален двустранен гребен за механично отстраняване на паразити.

Какви видове гребени за коса има?

Правилният гребен е гаранцията, че косата Ви ще бъде здрава и красива.

Гребени, изработени от естествени материали. За производството на много модели гребени се използва естествени материали като кост или дърво. Това е най-добрият вариант за всички момичета, независимо от вида и характеристиките на косата им. Те не наелектризират и не увреждат косата или скалпа на главата. Струва си да се отбележи, че когато избирате изделия от дърво, трябва да се уверите, че те са добре полирани и не са лакирани. Благодарение на естествения материал, те не електрифицират нишките, правят ги по-лъскави и копринени, предотвратяват появата на разцепени краища. Често украсени с орнаменти, скъпоценни камъни, допълнени от огледало.

Гребени, изработени от метал. Препоръчва се да се използва не повече от веднъж на ден. Особено внимание трябва да се обърне на модели с пластмасови накрайници на зъбите, които надеждно ще предпазят главата от надраскване. Металните гребени са отлични термични и антистатични агенти, но те могат да увредят скалпа и да доведат до чуплива коса. Металните гребени е най-добре да се оставят на фризьорите и стилистите.

Гребени, изработени от пластмаса. Този тип гребени се отличава с ниската си цена, различни цветове и форми и са непретенциозни в грижите. Основният недостатък на такива устройства е силната електрификация. Поради тази причина те трябва да бъдат третирани с антистатични средства преди употреба.

Силиконовите гребени дават антистатичен ефект, подходящи са за оформяне на мокри къдрици.

Как да използвам гребен, за да не повредите косата си?

По-долу ще детайлизираме правилата за избор на перфектния гребен.

На първо място, трябва да изберете този аксесоар въз основа на Вашия тип коса:

За плътни или къдрави коси - купете широк гребен или голямачетка.

За тънките коси, препоръчваме да изберете тесни гребени. Те са в състояние да направят растителността на главата по-обемна и буйна.

Струва си да се помни, че честото разресване е не по-малко вредно за косата, отколкото рядко. Това може да причини разцепени краища, прекомерна чупливост и др. 

При нас ще намерите голямо разнообразие на гребени на топ цени