Menu
Your Cart

Глосове

Няма продукти в тази категория.

Блясък за устни: един продукт, множество ефекти

Едно от средствата за декоративна и в същото време грижовна козметика за жени е блясъкът за устни – наричат го още глос или гланц за устни. Продуктът може да се използва както самостоятелно, така и в тандем с декоративно червило. Появявайки се на пазара през 80-те години на миналия век, гланцът за устни смело навлезе в съзнанието на съвременната мода.

Гланц за устни - този термин означава както пълноценна грижа за деликатната кожа (хранене, овлажняване, омекотяване, защита от студ и вятър), така и декоративен ефект и средство за увеличаване на обема на устните.

Има блясък за устни според следните параметри:

  • Цвят (розов, праскова, червен, кафе, прозрачен);
  • Довършителни продукти (матови, гланцови, с блясък, с пайети, лак, блясък, холографски);
  • допълнителни свойства (полупрозрачни или тонизиращи, увеличаващи, заздравяващи, дълбоко овлажняващи и др.);
  • форма (четка, апликатор, червило).

През лятото нежната кожа на устните Ви може да бъде защитена от слънцето с блясък със SPF!

Няма значение кой гланц ще изберете - безцветен или ярък. Основното е, че козметичният продукт да има безопасен състав и добра трайност. Обикновено тези два критерия за качество на козметиката за устни винаги биват покрити от известните марки производители. По-често формулата за гланц включва витамини Е, А, С, грижовни ценни масла от макадамия, авокадо или манго, антиоксиданти, слънцезащитни продукти.

Избирайте внимателно съставките в своя блясък за устни, за да може устните Ви да са напълно подхранени и хидратирани.

Как правилно да нанасяте гланц за устни?

За да може гланцът за устни да лежи равен и да изглежда красив, трябва да се погрижите за нежната кожа. Професионалните гримьори препоръчват да почиствате устните няколко пъти седмично. Нежното ексфолиране на мъртви кожни клетки изравнява релефа, премахва коричките, омекотява и изглажда кожата. В резултат на това и червилото, и блясъкът изглеждат перфектно на устните. Блясъкът трае по-дълго, ако първо нанесете грунд върху устните! Когато избирате нюанс на гланц, струва си да помислите за цветовия тип. Освен това гримьорите предлагат да се използват по-спокойни и скучни цветове през деня, а вечер да се даде предпочитание на яркия блясък с блестящ ефект. Ако трябва да коригирате или увеличите формата на устните си, използвайте козметичен молив, който да съответства на Вашия тон на кожата.

Цветовата палитра от глосове Ви предлага поразително разнообразие: от прозрачни варианти до лилави и черни нюанси. Каквато и да е тенденцията в модата днес, основното е да намерите това, което Ви подхожда.

Цветът на блясъка за устни трябва да е малко по-тъмен от естествения Ви цвят на устните. Също така, когато избирате, трябва да вземете предвид цвета на кожата си. За светлокожо лице Ви съветваме да си купите блясък с розови тонове, по-топлите прасковени тонове са подходящи за маслинен цвят, а карамел, шоколад или ягодоплодни нюанси за по-тъмно или загоряло лице.

Ако имате естествено силно пигментирани устни, бежовите и златисти прасковени палитри могат да помогнат за балансиране на цвета им.

Как да изберем правилния гланц за устни?

Първо, трябва да решите с каква цел се нуждаете от блясък: фокусирайте се върху свежестта и сочността на устните си или подобрете яркостта на грима си? В първия случай са подходящи прозрачни или естествени варианти, във втория - разгледайте по-отблизо стабилните наситени цветове. Ако устните Ви са сухи през студения сезон, отдайте предпочитание на гланцови балсами, които съдържат овлажняващи, подхранващи съставки и витамини.