Menu
Your Cart

Праймъри

Няма продукти в тази категория.

Праймърите или т. нар. грунд стои в основата на целия грим. Задължително е да се нанесе на добре почистена и овлажнена кожа преди нанасянето на останала част от грима.

Праймърът е важна част от грима на всяка жена. Праймърите изравняват повърхността на кожата, улесняват прилагането на козметика, абсорбират излишната мазнина и удължават трайността на грима. И не на последно място основите за грим контролират абсорбцията на пигменти и талк от пудрата и по този начин предотвратява изсушаването на кожата.       

Когато навън е лято, проблемът с нанасянето на грим за момичета се усложнява: в горещи условия нискокачествената козметика просто се „разтича“ заедно със секретите на потните жлези. Затова е време да поговорим за това, което служи като основа за перфектен грим, или иначе казано ще споделим полезна информация за грундовете за лице (праймъри).

Каква е същността и целта на основата за грим?

Праймърът за лице е леко покритие на основата на силикон, което се нанася върху кожата на лицето като първа стъпка, преди да преминете към следващия етап на гримиране. Този вид основа има 3 важни функции:

  • маскира несъвършенствата на кожата, благодарение на ефекта на размазване, като прави кожата да изглежда перфектно гладка;
  • изглежда кожата, заличава разширените пори, премахва излишното омазняване, или с други думи: подготвя лицето за нанасяне на следващия продукт за красота;
  • подобрява свойствата на основите и увеличава дълготрайността на грима. Освен това цветните основи коригират някои несъвършенства, например зелените премахват зачервяването, а люляковите - жълтеникавостта.

Може би се досещате, че грундът не може да замести важните за лицето кремове и серуми за грижа за кожата или фон дьо тена -  праймърът е много специален продукт с тесен набор от възможности. Не всяка жена би си взела този продукт и не казваме, че е задължителен за всяка дамска козметична чанта, но ако държите да постигнете безупречен, ефектен и траен грим, не можете да се лишите от грунд основа.

Коя основа за грим да изберем: евтиното или по-скъпото? Един от въпросите, които много жени си задават при избора на праймър (основа за грим) - да зиберете ниска цена или да купите нещо по-скъпо? Всяка жена решава сама. Отдавна е доказано, че най-важното в козметиката е как тя подхожда на Вашата кожа.

Вземете под внимание няколко показателя: колко ефективно основата изравнява тена, прикрива кожните несъвършенства, поддържа ли грима в перфектно състояние за дълго време, подходящ ли е за всички типове кожа (ако не, какъв вид кожа трябва да внимавате да не купувате), естествено и не на последно място е важно каква цена има избраният от Вас праймър.

Какви видове праймъри (грундове) има?

На първо място, грундовете се различават по консистенция. За мазна кожа се нуждаете от течни продукти - те имат лека текстура, която създава безтегловна основа за грим и служи като защитна бариера. Проблемът с този тип кожа е, че мастните жлези работят твърде активно и техните секрети могат да влизат в химични реакции с компонентите на козметиката, променяйки своя състав и цвят.

Праймерите изключват подобно развитие на събитията: гримът не плува и възпалението на епидермиса става по-слабо изразено.

За суха кожа са подходящи оптимални меки, кремообразни грундове - те са по-плътни, по-деликатни, благодарение на плътната си текстура, подобряват микрорелефа на сухата кожа - скриват бръчките, овлажняват и осветяват.

За зряла кожа с забележими бръчки са необходими „копринени“ основи за грим. Те съдържат протеини, които не само премахват външните несъвършенства, но и подобряват състоянието на дермата като цяло.

Силиконовите грундове запълват порите и бръчките, създават идеално равномерна основа за грим, подходящи са както за нормална, така и за мазна кожа, могат да се използват както локално, например за контура на устните, така и за цялото лице; отразяващи грундове - съдържат микрочастици с разсейваща светлина текстура, благодарение на което лицето е буквално осветено отвътре, студените тонове са подходящи за светла кожа, тъмните - за загоряла  и тъмна кожа.

Минерални грундове - универсален вариант за мазна кожа: матира, абсорбира мастните секрети, без да запушва порите, прикривайки зачервяванията благодарение на зелените нюанси.

Защо се нуждаете от грунд за лице?

Благодарение на него пигментите и компонентите на козметиката няма да проникнат в порите, провокирайки възпалението им. Основите правят грима по-траен и премахват изкривяването на цветовете. Основи от всякакъв тон запазват нормалната хидро-липидна бариера на кожата. С помощта на грундове е лесно да се скрият несъвършенствата на кожата, както незначителни като точно зачервяване, така и сериозни - акне, разширени пори и следи от акне.

Грундът, като първият слой в дрехите, осигурява комфорт: дори на много суха кожа, гримът няма да предизвика усещане за стягане след няколко часа.

Всички праймъри съдържат филтри, които неутрализират негативните ефекти от ултравиолетовото лъчение и предотвратяват стареенето на кожата.

Основата за грим значително опростява контурирането на лицето: засенчването и тоновите преходи изглеждат спретнати и естествени. Грундът овлажнява кожата, като същевременно поддържа матова и кадифена текстура през целия ден.

Коректор или праймър?

Коректорите и основите за грим имат обща "функция" да маскират несъвършенствата в кожата. Праймърите подготвят кожата за използването на декоративна козметика: нанасят се преди основата, изравняват сянката, изглаждат бръчките, разширените пори и белезите. Коректорите се прилагат локално: те скриват тъмните кръгове под очите, маскират зачервяване на петна, старчески петна по лицето и други незначителни несъвършенства. Подобна козметика обикновено има течна текстура, а тонът е максимално близък до естествения цвят на кожата. Коректорът може да се разнесе върху грунд в проблемни зони.