Menu
Your Cart

Очна линия

Няма продукти в тази категория.

Очната линия е ефектен козметичен инструмент, който Ви позволява да подчертаете най-изразителната част от лицето си. Достатъчна е твърда ръка и малко практика, за да овладеете изкуството на очната линия. С очната линия можете да създадете най-модерните визии - от изисканото ежедневие до драматичното котешко или опушено око.

Очна линия - инструмент за създаване на грандиозен грим

Очната линия е задължителна в чантата за грим на съвременното момиче. С него можете да експериментирате със стилове, да работите в различни техники, да създавате зашеметяващи образи и настроение. Голямо разнообразие от текстури и нюанси предлагат разнообразни приложения. Черната очна линия върху очите подчертава естествената красота и прави образа по-изразителен, помага да се създаде ефективен дълготраен грим.

Каква очна линия да изберем?

Днес на пазара има голям избор от луксозни и бюджетни продукти както за професионален, така и за ежедневен грим:

Течна очна линия – това е на най-познатия вариант на очна линия. Тази класическа очна линия представлява контейнер с течна консистенция и мека четчица за нанасяне. Може би това е най-трудната за нанасяне очна линия, поради прецизността, с която трябва да се работи. Тя е добре пигментирана и дълготрайна.

Гел очна линия – има кремообразна, но плътна консистенция, като за да се нанесе се използва тънка или скосена четка. Необходима е дълга практика и прецизност на ръката за нанасянето на гел очна линия. Тази формула е предпочитана от професионалните гримьори. Прави очите да блестят, което ги прави много привлекателни. Обикновено се прилага върху горния клепач, тази очна линия е устойчива на абразия и изсъхва бързо.

Очна линия тип писец – тази очна линия се предлага в затворен контейнер, пълен със течност с твърд писец. Ако за първи път ще купувате очна линия, то това е най-добрия избор.

Прахообразна очна линия –  това са вид сенки за очи, които се нанасят с тънка четка и леко се разнася за да се получи опушен ефект.

Молив за очи – един универсален продукт, който може да използва както върху водна линия, така и като очна линия. Лесно се нанася върху клепача, след което може да се разнесе или коригира с четка за грим.

Khol молив – представлява кремообразен молив, който съдържа повече количество черен пигмент. Нанася се по същия начин като  обикновен молив за очи.

Класическият водоустойчив черен молив е универсален инструмент за създаване както на вечерен, така и на дневен грим. С негова помощ можете да направите визията по-изразителна, да добавите ярък акцент към лицето. С помощта на бяла подплата можете визуално да увеличите очите си, да създадете акценти, да подобрите нюансите на декоративните продукти и да създадете много други модерни ефекти.

Цветна очна линия е асистент при създаването на модерен грим. Днес цветните линии и контури върху очите са на върха на популярността.

Наред с класическите черни, кафяви и сиви нюанси, в грима се използват бежово, синьо, лилаво, жълто, зелено и много други цветове. Бронзовите и сребърните моливи са грандиозни варианти за оживено парти. Чувствайте се свободни да комбинирате продукти и да експериментирате със стилове!

Няма категоричен отговор на въпроса коя очна линия е по-добре да изберете за перфектния грим. Тя трябва да отговаря на Вашите предпочитания и да функционира перфектно. Традиционно очните линии могат да бъдат разделени на два основни типа:

плътна - идеална за контуриране, ясни стрелки с всякаква дебелина и стил;

меки - продуктите са меки и лесни за разнясяне.

Съвременните марки произвеждат хипоалергенна козметика, подходяща за чувствителна кожа на клепачите.