Може би сте забелязали първите сърбящи, червени петна по бузите, брадичката или гърдите на бебето, които то се опитва да драска, докато засегантите места още повече се раздразнят. Звучи ли Ви познато? Или може би сте изпитали нещо подобно на собствената си шия, вътрешна част на лактите или зад коленете.

Екземата може да се появи навсякъде по тялото.

Вероятно вече сте се консултирали с медициснки специалист, разговаряли сте за Вашите симптоми, задавал Ви е въпроси относно семейната Ви история и какви продукти използвате върху кожата си и в дома си. А може би сте прочели и морето от информация в интернет за екзема по тялото.

Искате да научите повече за това какъв вид екзема имате и какво може да я е предизвикало, какъв е най-добрият начин да я контролирате и третирате, така че Вашата екзема да не пречи на ежедневието Ви.

Какви са видовете екзема?

Екземата е името на група състояния, които карат кожата да се зачерви, да засърби и да се възпали. Има няколко вида екзема: атопичен дерматит, контактен дерматит, дисхидротична екзема, нумуларна екзема, себореен дерматит и застоен дерматит.

Екземата по тялото е много чест кожен проблем. И в много случаи е и управляема. Всъщност голяма част от населението имат някаква форма на екзема.

Животът с екзема може да бъде продължително предизвикателство. Думата "екзема" произлиза от гръцка дума, която означава "да заври", което е добро описание за червените, възпалени, сърбящи петна, които се появяват по време на възпламенявания. Екземата може да варира от лека, умерена, до тежка.

Най-често бебетата и децата развиват екзема на лицето си (особено по бузите и брадичката), но тя може да се появи навсякъде по тялото и симптомите могат да са различни от едно дете до друго. По-често екземата отминава, когато детето порастне, въпреки че някои деца ще продължат да имат екзема в зряла възраст.

Възрастните също могат да развият екзема, дори ако никога не са я имали като дете.

Редуват се периоди на обостряне и затишие на екземата по тялото. Важно е, за да се чувствате добре, да третирате с правилните продукти кожните проблеми по тялото. Насочете се към такива с натурален и естественпроизход.