Косопадът (алопеция) засяга не само скалпа, но и цялото Ви тяло, възможно е да бъде както временен, така и постоянен. Той може да бъде в резултат от наследственост, хормонални промени, заболяване или придружаващ симптом, характерен за стареенето на организма Ви. Всеки може да загуби коса на главата си, но ако това се явява постоянен проблем и косопадът не спира с течение на времето, е добре да потърсите помощ.

Плешивостта представлява и се характеризира с прекомерна загуба на коса от скалпа Ви. Загубата на коса, която се предава по наследство, е най-честата причина за оплешивяване. Някои от Вас могат да предпочитат да скрият неприятното оплешивяване с грим или използват перуки, но това не е решение на появилия се проблем. Миноксидил е прекрасно средство, което може да Ви помогне. Той се използва за предотвратяване на по-нататъшна загуба на коса и за бързото възстановяване на нейния растеж.

И нaиcтинa – зaгyбaтa нa ĸoca e eднo oт нaй-неприятните изживявaния ĸaĸтo зa жeни, тaĸa и зa мъжe. Това състояние причинява куп неприятни емоционални преживявания като развитие на депресия, липса на самочувствие, срам, че не изглеждате добре.


Раждането, възстановяване след заболяване или преживян стрес могат да бъдат основни причини за появил се косопад. Понякога е доста стресиращо да забележите, че по четката за коса остават повече косми от обичайното. Миноксидил ще спре това - той ще стимулира растежа на косата и със сигурност ще върне загубеното самочувствие.

Друга причина за появата на косопад е хормоналният дисбаланс в организма. Честа причина за този дисбаланс е синдромът на поликистозните яйчници (СПКЯ). Това състояние се характеризира с поява на кисти на яйчниците при жените и с неприятния придружаващ симптом, наречен косопад. Различни видове противозачатъчни таблетки могат да са причина също за този хормонален дисбаланс и появата на косопад. Това състояние предизвиква изтъняване на косата и съответно косопад.