За да сме сигурни, че нашите четириноги приятели се радват на най-доброто здраве, естествената и балансирана диета е изключително важна. Не само хората се нуждаят от витамини и минерали, за да поддържат здравословен и балансиран начин на живот, нашите кучета също се нуждаят от тях! Добрите съставки в храната за кучета са изключително важни, за да може животното да остане във форма и да е здраво, да има лъскава козина и да поддържа добро ниво на имунна защита. 

Бирена мая а кучета е силно препоръчителна, особено когато става въпрос за проблеми с козината и кожата. Също така възрастта и породата на кучето не играят никаква роля, тъй като бирената мая е подходяща за всяка възраст и порода в правилната дозировка.


Бирената мая е естествено домашно средство и затова, за разлика от химическите хранителни добавки, е много здравословна и полезна. Съставките, съдържащи се вътре, са важни за здравата кожа и сияйна и здрава козина. Следователно бирена мая се препоръчва особено на собствениците на кучета, чиито домашни любимци страдат от кожни заболявания, обриви или сърбеж.

Откъде идва бирената мая?

Бирената мая се произвежда по време на производството на бира и всъщност е отпадъчен продукт от производствения процес. В процеса на микроорганизмите на дрождите се размножават по време на ферментацията и се получава така наречената бирена утайка. Тази бирена утайка е изключително богата на различни витамини и съдържа минерали, микроелементи, селен, В-витамин, аминокиселини и антиоксиданти. Това, което не съдържа бирена мая, са мазнини и холестерол.

Бирената мая е особено ефективна срещу всички видове кожни заболявания и обриви. Също така укрепва имунната система на кучето и защитава нервната система, мускулите и органите му. Бирената мая може също да има лечебен ефект при оплаквания в стомашно-чревната област и черния дроб или при диабет и да облекчи симптомите. Всички тези заболявания и симптоми са много чести при кучетата, така че е много препоръчително за всички собственици на кучета да имат бирена мая за кучета, готова за приложение, когато е необходимо.